Dormitorul unui copil poate fi comparat adesea cu un camp de batalie, cu jucarii, haine, pantofi, carti de colorat si creioane imprastiate in fiecare colt.

Cu toate acestea, utilizarea unor accesorii adecvate de depozitare si organizare poate aduce o aerisire a spatiului si crearea unui mediu relaxant, beneficiu de care se vor bucura atat parintii cat si copiii.

In plus, cu ajutorul acestor elemente de depozitare, micutii pot invata cum sa-si organizeze lucrurile pentru a le avea intotdeauna la indemana.

Organizatoare pentru haine: Spatiu optimizat

Utilizarea unor organizatoare suspendate pentru haine poate fi un instrument foarte util in cazul in care dulapul copilului este plin cu haine si spatiul de depozitare este limitat.

Organizatoarele pot fi folosite si pentru a alege tinutele pentru fiecare zi a saptamanii, facilitand astfel alegerea zilnica a hainelor pentru copii. Folosirea acestor organizatoare poate duce la crearea unui spatiu mai ordonat si aerisit in dulap si dormitor.

Cosuri de depozitare pentru pantofi: Ordonarea incaltamintei

Depozitarea pantofilor in cosuri special destinate pentru acest lucru ajuta la mentinerea ordonata a incaltamintei si la protejarea acesteia de praf.

De asemenea, un astfel de sistem de depozitare ajuta la mentinerea curateniei pe podea. Cosurile pot fi alese in culori diferite sau cu imprimeuri pentru a incanta ochii copiilor si pot fi folosite nu numai pentru incaltaminte, ci si pentru alte articole mici, cum ar fi sosetele sau manusile.

Optimizeaza spatiul de sub pat

Spatiul de sub pat este adesea neglijat, dar poate fi transformat intr-o zona de depozitare eficienta cu ajutorul cutiilor din plastic.

Acestea pot fi folosite pentru depozitarea hainelor, a incaltamintei, a cartilor sau chiar a jucariilor. Astfel, spatiul de sub pat devine un loc excelent pentru a „ascunde” obiecte mai putin folosite sau de sezon.

Depozitarea jucariilor: ladite practice si colorate

Pentru depozitarea jucariilor, se pot folosi ladite sau cuferi colorate. Acestea nu doar aduc un plus de culoare in dormitorul copiilor, dar ajuta si la mentinerea ordonata a acestuia.

Mai mult, aceste ladite ii invata pe copii unde se gasesc jucariile si unde ar trebui sa le puna dupa ce se joaca.

Rafturi modulare pentru un design aerisit si elegant

Rafturile modulare sunt o alegere excelenta pentru a organiza cosurile si cutiile de depozitare. Acestea pot fi folosite pentru a pune la vedere jucariile preferate, cartile de colorat sau cariocile, astfel incat acestea sa fie mereu la indemana.

Rafturile reprezinta o solutie excelenta pentru a obtine un design aerisit si elegant in acelasi timp.

Etichetarea obiectelor

O strategie suplimentara de organizare ar putea fi etichetarea cutiilor sau cosurilor de depozitare. Aceasta nu doar ca faciliteaza gasirea lucrurilor, dar ii ajuta si pe copii sa isi dezvolte abilitatile de citire si organizare.

De asemenea, le ofera un sentiment de responsabilitate si de implicare in mentinerea ordinei in propriul lor spatiu.

Jocuri de organizare

Transformarea organizarii si a curateniei intr-un joc poate fi o modalitate excelenta de a implica copiii in aceste activitati. Poti crea jocuri in care copiii trebuie sa arunce jucariile in cosul potrivit sau sa aseze cartile pe raftul corespunzator.

Aceasta poate fi o activitate distractiva si educativa in acelasi timp.

Alegerea mobilierului potrivit

In functie de varsta si preferintele copiilor, poti alege mobilier adecvat pentru depozitare, cum ar fi paturi cu sertare incorporate sau biblioteci cu rafturi inalte.

Acestea pot fi extrem de utile pentru a pastra ordinea in camera copiilor si pentru a asigura ca toate lucrurile au un loc propriu.

{{clean3}}