Stim cu totii ca o vizita la spa poate fi o experienta minunata, insa acest lucru presupune mai multe etape, precum alegerea locatiei ideale, deplasarea si alegerea serviciilor.

De cele mai multe ori, tot ce ai nevoie in aceste momente este o modalitate eficienta si rapida de a te relaxa si a-ti reseta corpul si simturile dupa o zi lunga si incarcata.

Fie ca esti o cunoscatoare desavarsita a celor mai bune saruri si bombe de baie sau doar ce incerci marea cu degetul, ti-am pregatit cateva sfaturi despre cum poti obtine o experienta completa de spa, chiar la tine acasa.

Cum sa pregatesti baia?

Organizeaza-ti spatiul: ascunde lucrurile de care nu ai nevoie pentru baie si creeaza un spatiu ordonat, lipsit de aglomeratie sau produse care ar putea sa ajunga in cada sau pe langa ea.

Daca ai in apropiere o etajera de dus, aceasta poate fi un element ideal pentru a aseza lumanarile parfumate, cartea preferata sau mastile de ingrijire.

Lasa apa sa curga pana aceasta ajunge la temperatura ideala, apoi pune dopul si lasa cada sa se umple pana la nivelul dorit. Nu exista neaparat o temperatura perfecta general valabila pentru apa din baie, insa cu siguranta exista o temperatura perfecta pentru tine, asa ca tu ai controlul complet asupra acestui aspect.

Temperatura recomandata se situeaza in general intre 37°C si 40°C, iar din acest prag o poti ajusta dupa preferinte.

Ti-ar putea fi de ajutor in acest sens o baterie de baie cu termostat, insa daca ai la indemana un termometru, poti alege cu usurinta temperatura si in acest mod.

Poti adauga in apa fierbinte spumant de baie, o bomba de baie, ulei hidratant (sau cu sclipici), saruri de baie sau… toate cele enumerate, daca preferi o explozie de simturi, texturi si arome.

Pentru acest pas ai la indemana o multime de optiuni pe piata, de la produse cu arome dintre cele mai diverse, pana la produse infuzate cu lavanda parfumata pentru relaxare sau saruri si minerale cu o multime de beneficii terapeutice.

Creeaza atmosfera. Pentru a accentua ideea de spa, te poti inconjura cu cateva dintre plantele sau florile preferate, pentru a te simti mai aproape de natura, departe de agitatia vietii de zi cu zi.

Poti folosi o mini boxa portabila sau chiar telefonul pentru a asculta un playlist cu muzica de spa si nu uita sa reduci cantitatea de lumina. Poti opta pentru o lumina ambientala, calda si difuza sau chiar poti renunta complet la lumina artificiala si te poti bucura de atmosfera la lumina lumanarilor parfumate.

Beneficiile unei bai relaxante

Majoritatea culturilor antice au crezut intotdeauna in puterile vindecatoare ale apei, dedicand adevarate ritualuri in baile publice, menite sa curete corpul si mintea. Apa fierbinte face ca pielea ta sa elibereze endorfine in acelasi mod ca atunci cand simti soarele direct pe piele.

De asemenea, o baie calda poate imbunatati respiratia, temperatura apei punand presiune asupra pieptului, crescand astfel capacitatea plamanilor si a aportului de oxigen.

Mai multe studii au aratat ca petrecerea timpului in incaperi calde, cu abur, reduce semnificativ riscurile de infarct, imbunatateste controlul zaharului din sange si scade presiunea arteriala.

Un studiu din Marea Britanie din 2017 a aratat in datele colectate de la 14 participanti, ca o baie fierbinte de o ora arde la fel de multe calorii (in jur de 140) precum o plimbare de 30 de minute pe jos. De asemenea, studiul a prezentat si beneficii anti-inflamatorii si raspunsuri alerte ale corpului, care ne pot proteja impotriva bolilor si infectiilor.

6 thoughts on “Cum sa pregatesti o baie relaxanta la tine acasa?

  1. Am gasit articolul foarte util si relevant pentru nevoile mele. Sunt de acord cu ideea ca este important sa fim informati corect despre produsele pe care le achizitionam si sa cunoastem atat beneficiile, cat si potentialele riscuri. Apreciem efortul echipei Beston.ro de a oferi astfel de informatii utile.

  2. Articolul de pe Beston.ro este foarte interesant si informativ. Mi-a placut faptul ca au fost prezentate atat avantajele, cat si dezavantajele utilizarii anumitor produse. De asemenea, consider ca ar fi util sa fie incluse si recomandari pentru alternative sau solutii la problemele prezentate.

  3. Multumesc pentru recomandarile facute in acest articol! Mi-au fost de mare ajutor si m-au ajutat sa aleg produsul potrivit pentru copilul meu.

  4. Consider ca este important sa fim bine informati inainte de a face o achizitie, iar acest articol mi-a oferit toate informatiile de care aveam nevoie pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza.

  5. Sunt impresionat de modul in care autorul a prezentat avantajele si dezavantajele fiecarui produs prezentat in articol. Acest lucru m-a ajutat sa iau o decizie informata atunci cand am ales sa cumpar un astfel de produs.

  6. Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre cum sa alegi cel mai bun produs pentru copii. Sunt de acord cu recomandarile facute si apreciez sfaturile oferite.

Comments are closed.