Exista mai multe tipuri de protectie auditiva pe care le poti gasi. Recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data cele mai bune astfel de produse pentru a evita sa aveti probleme cu auzul.

Exista mai multe tipuri de protectie auditiva pe care le poti gasi. Recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data cele mai bune astfel de produse pentru a evita sa aveti probleme cu auzul.

Dopuri din spuma extensibila

Aceste dopuri sunt realizate dintr-un material modelabil conceput sa se extinda si sa se conformeze formei canalului urechii fiecarei persoane. Rotiti dopurile extensibile intr-un cilindru subtire, fara cute.

Ceea ce este important este rezultatul final – un tub neted suficient de subtire astfel incat aproximativ jumatate din lungime sa se potriveasca cu usurinta in canalul urechii.

Unele persoane, in special femeile cu canale urechi mici, au dificultati in a rula dopurile tipice suficient de mici pentru a le face sa se potriveasca.

Cativa producatori ofera acum o mufa extensibila de dimensiuni mici. Pe acest site poti gasi mai multe produse care sa te ajute in ceea ce priveste auzul.

Dopuri pre-modelate, reutilizabile

Dopurile pre-turnate sunt fabricate din silicon, plastic sau cauciuc si sunt fabricate fie ca „o singura marime”, fie sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Multe dopuri pre-moldate sunt disponibile in dimensiuni pentru canalele urechii mici, medii sau mari.

Un sfat esential despre dopurile preformate este ca o persoana poate avea nevoie de un dop de dimensiuni diferite pentru fiecare ureche. Dopurile ar trebui sa sigileze canalul urechii fara a fi incomode.

Acest lucru necesita incercari ale diferitelor dimensiuni. Instructiunile pentru montarea fiecarui model de dop pre-turnat pot diferi usor in functie de cate flanse au si de modul in care este forma varfului.

Avantajele dopurilor pre-turnate sunt ca sunt relativ ieftine, reutilizabile, lavabile, convenabile de transportat si vin intr-o varietate de dimensiuni.

Aproape toata lumea poate gasi o priza care sa fie confortabila si eficienta. In medii murdare sau cu praf, nu este nevoie sa manipulati sau sa atingeti varfurile.

Capace de canal

Capacele de canal seamana adesea cu dopurile de urechi pe o banda flexibila din plastic sau metal. Varfurile dopurilor de urechi ale unui capac de canal pot fi un material modelabil sau pre-turnat.

Unele au bentite care pot fi purtate peste cap, in spatele gatului sau sub barbie. Modelele mai noi au benzi imbinate, crescand capacitatea de a sigila corect dopul de urechi.

Principalul avantaj oferit de capacele de canal este confortul. Cand este liniste, angajatii pot lasa banda atarnata de gat. Ei pot introduce rapid varfurile in urechi atunci cand zgomotul periculos incepe din nou.

Unii oameni considera ca presiunea din benzi este incomoda. Nu toate capacele de canal au varfuri care blocheaza in mod adecvat toate tipurile de zgomot.

In general, varfurile capacelor de canal care seamana cu dopurile de urechi de sine statatoare par sa blocheze cel mai mult zgomot.

Castile pentru urechi vin in multe modele concepute pentru a se potrivi majoritatii oamenilor. Acestea lucreaza pentru a bloca zgomotul acoperind complet urechea exterioara.

Dispozitive diverse

Producatorii sunt receptivi la comentariile utilizatorilor. Acest lucru a condus la dezvoltarea de noi dispozitive care sunt hibrizi cu tipurile traditionale de protectii auditive.

Oamenii de stiinta dezvolta casti pentru urechi folosind materiale de inalta tehnologie pentru a reduce greutatea si volumul, dar totusi blocheaza eficient zgomotul.