Epilatul cu ceara face parte din viata multor femei, ba chiar si a domnilor care sunt dornici sa arate bine si sa se ridice la standardele societatii moderne.

Nu e nimic gresit in a alege o metoda accesibila in ritualul tau de eliminare a parul nedorit de pe corp cum e ceara de epilat.

Chiar daca sunt si solutii mai sofisticate in zilele noastre, nu inseamna ca oricine trebuie sa apeleze la ele sau ca trebuie facute sacrificii majore pentru a ne bucura de o piele de bebelus.

In plus, nu trebuie sa dai nimanui socoteala cu privire la modul in care alegi sa te epilezi care, nu poate fi judecat de nimeni. Iar cei care fac asta, in mod cert nu-ti vor fi prieteni cu adevarat.

Insa, chiar si cele mai simple metode de epilat trebuie desfasurate cu atentie, caci se pot produce neplaceri mai mici sau mai mari.

Uite cateva dintre cele mai intalnite greseli pe care te poti opri sa le faci incepand de astazi sau pe care sa le eviti din postura de incepator.

Nu faci un test de reactie

Foarte multi uita la utilizarea diferitelor produse de ingrijire sau chiar la echipamentele destinate epilatului, sa le aleaga dupa caracteristicile si nevoile pielii.

Dar mai cu seama, testul de reactivitate este trecut cu vederea. Indiferent de ceara pe care o utilizezi, ca e ceara elastica, granule, baton sau la punga, cu diferite ingrediente (musetel, trandafir etc.) pielea ta poate reactiona in mod divers.

Unele tipuri de ceara pot fi mai dure, altele mai delicate cu pielea. Asa ca este bine ca inainte de a folosi pe intregul corp sau pe o noua zona mai sensibila, sa realizezi un test de sensibilitate pe o portiune discreta si ulterior sa realizezi epilarea pe intreaga zona, dupa minim 48 ore.

Te epilezi dupa ce parul a atins o lungime considerabila

Intr-adevar, epilarea cu ceara se face atunci cand parul are o dimensiune considerabila, nu 1-2 mm. Insa, asta nu inseamna ca ar trebui sa lasi parul sa creasca exagerat de mult ca sa obtii rezultate satisfacatoare.

Daca te vei regasi in cel de-al doilea caz, fie din cauza lipsei de timp, fie a disponibilitatii, ar fi indicat inainte de a te epila cu ceara sa scurtezi firul de par. In caz contrar, procesul ar putea fi ingreunat.

Aplici ceara direct pe piele

Ceara se aplica desigur, pe piele. Dar e recomandat sa nu faci asta mai ales daca ai pielea sensibila sau daca firul tau de par este unul destul de gros si dificil.

Un truc care-ti va simplifica munca e sa folosesti inainte o solutie specializata pre-epilare care sa hidrateze si sa protejeze pielea, dar care totodata simplifica indepartarea parului.

Tragi hartia la intamplare

Hartia nu se trage niciodata la intamplarea, iar aceasta greseala este tot mai frecventa la incepatori. Metoda ideala de a te epila cu ceara este tragerea hartiei sau a benzii de epilat in sensul opus directiei de crestere a firului de par, intocmai de a smulge eficient parul din radacina si de a preveni aparitia unor inflamatii, a unor pustule etc.

Mergand in sensul cresterii risti inclusiv sa rupi firul de par la o lungime neadecvate.

Aplici parfum sau deodorant cu alcool

Din dorinta de a calma zona dupa epilare, multi folosesc parfum, ape de toaleta si/sau deodorant cu alcool. Pe langa faptul ca acestea vor produce o senzatie de usturime, alcoolul poate irita semnificativ pielea care deja va fi usor sensibilizata in urma epilarii, fiind nerecomandat.

Exista solutii speciale si post-epilare, iar in materie de transpiratie sau aspiratii olfactive trebuie sa folosesti produse de ingrijire ce nu contin substante iritante.