Profesionista in ale epilatului? Te felicitam! Cu siguranta nu-ti lipsesc cunostintele necesare ca sa aduci clientelor tale zambetul pe buze.

Cu siguranta iti amintesti de primele momente in care ai inceput sa-ti intreprinzi aceasta meserie. Contactul cu atatea metode de epilat ce devin tot mai variate de la o zi la alta, de la ceara de epilat granule, la utilizarea de ceara traditionala, pasta de zahar, epilator, IPL etc. nu a fost deloc usor.

Imagineaza-ti cat este de dificil pentru incepatoare, care nu au posibilitatea de apela la cursuri de specialitate si se bazeaza pe informatiile pe care le invata de la cunoscuti sau de pe internet.

Noi stim ca, visul oricarei specialiste atunci cand are contact cu o clienta e ca totul sa decurga cat se poate de firesc si sa nu fie puse in fata unei situatii nefericite.

Mai cu seama vorbim de momentele in care clientele fac greseli atunci cand se epileaza acasa, iar ulterior ajung sa apeleze la salon pentru ca ceva nu a mers in mod evident, conform asteptarilor.

Asadar, acest material este mai cu seama realizat din dragoste pentru profesioniste, menit sa vina si in ajutorul clientelor care vor sa se epileze responsabil acasa folosind de exemplu, ceara perlata, dar si al incepatoarelor dornice sa faca primii pasi catre o cariera in domeniu.

Asa ca iata ce NU trebuie sa faci.

===Aplici ceara pe pielea ranita/sensibilizata

Sa presupunem ca ai incercat acasa o data sau de mai multe ori sa te epilezi folosind ceara, si parul nu a fost indepartat corespunzator.

Asa ca a trebuit sa revii in nerepetate randuri pe zona respectiva, proces ce te-a scurs de energie. Iar ulterior, ai decis sa mergi la un profesionist care stie ce face, mai ales daca esti contratimp si trebuie de exemplu, sa te prezinti la un eveniment.

Utilizarea necorespunzatoare a materiei prime poate sensibiliza pielea. Iar leziunile pot aparea si ca urmare a utilizarii unor produse cosmetice in prealabil care nu se potrivesc cu nevoile pielii sau care contin alergeni.

Iar in timpul epilarii cu ceara risti sa sensibilizezi zona si mai tare, asa ca orice profesionist va evita sa lucreze pana la vindecarea pielii.

===Te razi cu lama inainte

Ceara functioneaza atunci cand parul atinge o lunge considerabila, dar aceasta nu trebuie sa fie nici exagerat de mare. Din rusine fata de profesionist ca nu ai mai ajuns la salon o multime de timp sau pentru faptul ca marea majoritate a metodelor de epilat se aplica pe o dimensiune redusa a parului, unele persoane aleg sa foloseasca lama de ras inainte, lucru care nu e recomandat.

Intr-adevar, cand parul creste foarte mult, se recomanda a fi tuns. Dar lucrul acesta trebuie facut cu prudenta, caci folosind lama riscam sa lezam pielea, iar ulterior pot aparea anumite afectiuni precum firele de par incarnate.

===Aplici ceara fierbinte

Intr-adevar, indepartarea parului cu ceara se face la cald, dat fiind ca ceara necesita a fi incalzita inainte de utilizare. Insa, aceasta nu ar trebui sa fie turnata direct din recipient pe piele si in niciun caz, nu ar trebui folosita atunci cand e fierbinte.

Aceasta trebuie lasata pret de cateva secunde la racorit, pana atinge o temperatura placuta, simiara pielii, scopul fiind cel de a preveni arderea acesteia.

Depilarea cu ceara este in general un proces insotit de un mic disconfort pe care nimeni nu-l poate nega. Insa, asta nu inseamna ca e necesar ca pielea sa fie sensibilizata prin aplicarea unor metode sau tehnici necorespunzatoare de lucru cum e utilizarea de ceara fierbinte.

Acestea sunt insa doar cateva greseli, dar lista poate continua. Daca stii si tu cateva, te invitam sa le mentionezi intr-un comentariu.

6 thoughts on “Ce sa NU faci atunci cand te epilezi cu ceara granule

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a oferit solutii la problemele cu care m-am confruntat in trecut. Sunt impresionat de profunzimea informatiilor prezentate si de modul clar in care au fost explicate.

  2. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis noi perspective asupra domeniului respectiv. Am aflat multe lucruri noi citind acest articol si sunt recunoscator pentru asta.

  3. Articolul mi-a deschis ochii asupra numeroaselor posibilitati de distractie si relaxare pe care le ofera Romania. Abia astept sa particip la cateva dintre evenimentele mentionate pentru a-mi imbogati experientele culturale.

  4. Sunt impresionat de varietatea evenimentelor culturale prezentate in articol si ma bucur ca exista atat de multe optiuni pentru petrecerea timpului liber in Romania. Este o sursa buna de inspiratie.

  5. Mi-a placut foarte mult modul in care au fost prezentate informatiile despre cele mai populare locuri de distractie din tara. Voi incerca sa vizitez cat mai multe dintre ele pentru a ma bucura de experiente unice.

  6. Articolul este foarte interesant si m-a ajutat sa inteleg mai bine cum functioneaza industria divertismentului in Romania. Sunt surprins de cate evenimente culturale exista si de diversitatea lor.

Comments are closed.